Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-08@22:52:34 GMT

ارزیابی آمریکا از مذاکرات وین: فاصله زیادی باقی است

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۶۹۳۳۹

ارزیابی آمریکا از مذاکرات وین: فاصله زیادی باقی است

 ند پرایس در نشست خبری روز دوشنبه خود درباره آخرین وضعیت مذاکرات وین برای بازگشت آمریکا به برجام، این مطلب را مطرح کرد.

وی افزود: راب مالی اخیراً به وین بازگشت. این دور چهارم از آنچه ما به طور کامل انتظار داریم مذاکرات چند دور باشد، است. تحلیل ما این است که چالش‌های قابل توجهی باقی مانده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد:یک فاصله بزرگ بین جایی که ایرانی‌ها هستند و جایی که ما فکر می‌کنیم آنها باید در صورت توافق برای از سرگیری پایبندی برجام باید باشند، وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرایس اضافه کرد: نمی‌خواهم روز به روز بگویم که در مذاکرات چه پیش آمده است اما فکر می کنم جایی که ما هستیم همان چیزی است که هفته گذشته شنیدید، شکاف قابل توجهی باقی است.

آمریکا در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ با فرمان دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق این کشور به طور یکجانبه و غیرقانونی از توافق بین‌المللی برجام که به تایید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد هم رسیده بود، خارج شد.

دولت ترامپ پس از آن، شدیدترین تحریم اقتصادی را متوجه مردم ایران ساخت و حتی در بحبوحه همه‌گیری کرونا هم بر آن افزود.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا که در طول رقابت‌های انتخاباتی وعده بازگشت به برجام را می‌داد و از سیاست‌های ترامپ در قبال ایران به شدت انتقاد می‌کرد، هنوز اقدام قابل توجهی انجام نداده است و همچنان ناقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت عمل می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه در مدت پایبندی همه طرف‌ها به برجام، بر اساس ۱۵ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تعهداتش پایبند بوده است، خواستار لغو تمام تحریم‌هایی است که از سال ۲۰۱۷ به این سو بر اساس سوء نیت دولت ترامپ و برای کارشکنی در بازگشت به برجام وضع شدند.

افسانه‌ای بر مبنای نادرست

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره برخی ادعا که البته بیشتر از طرف صهیونیست‌ها مطرح شده است که ایران اجازه بازرسی به اماکن نظامی که از نظر فعالیت هسته‌ای مشکوک هستند را نمی‌دهد، گفت: این افسانه‌ای است که متأسفانه از سال ۲۰۱۵ ادامه داشته است.

پرایس اظهار کرد: متأسفانه، برخی گزارش های نادرست وجود داشته است که من فکر می کنم اجازه داده است که این افسانه ادامه یابد.

وی خاطرنشان کرد: اگر زمینه‌ای برای نگرانی وجود دارد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منبع اصلی آن است و من شما را به آنجا ارجاع می دهم.

23311

کد خبر 1513623

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایران و آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۹۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!

سه سال پس از افشای مصاحبه جنجالی سعید لیلاز با محمدجواد ظریف که آن زمان گفته شده بود صرفا برای ثبت تاریخ شفاهی بوده و به دلایل نامعلومی به برخی رسانه‌های خارجی درز داده شده، حالا لیلاز تایید کرده که افشای آن "عمدی" و برای "ارسال پالس مثبت به آمریکا" بوده است.

این بخش از گفت‌وگوی روزنامه شرق با لیلاز را در ادامه بخوانید:

به نقل از شما شنیده بودم که انتشار فایل گفت‌وگوی چندساعته‌تان با محمدجواد ظریف هم نوعی پالس مثبت تهران بود؟ خودتان چنین چیزی را تأیید می‌کنید؟

لیلاز: احسنت بر شما. دقیقا همین‌گونه است. البته می‌دانم می‌خواهی به جزئیات انتشار آن فایل از زبان سعید لیلاز برسی تا آن را در این مصاحبه چاپ کنی، اما من از گفتن جزئیات خودداری می‌کنم. فقط این را سربسته می‌گویم که ماجرای انتشار آن فایل مصاحبه چندساعته من با محمدجواد ظریف، بدون آنکه بگویم چه کسی‌ چه کاری کرد، یکی از اهداف و دلایل و جنبه‌های افشاگری آن با هدف ارسال پالس مثبت به طرف آمریکایی بود که اگر دولت بایدن می‌خواهد برای احیای برجام کاری بکند، در همین ماه‌های منتهی به پایان عمر دولت روحانی باشد که احیای برجام بتواند به جریان همسوی‌ دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند و دولت بایدن متأسفانه حتی همین کمک را هم نکرد. می‌دانی چرا؟

چون تصور واشنگتن این بود که جریان رادیکال در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ به قدرت می‌رسد و تضمین بهتر و محکم‌تری برای توافق احتمالی و احیای برجام خواهد بود. به هر حال دولت بایدن سعی داشت یک توافق بزرگ‌تر را در دستور کار داشته باشد و با این فکر، عملا مذاکرات را تا زمان به قدرت رسیدن دولت نزدیک به هسته قدرت که رئیسی بود، نگه داشت.

لیلاز: احسنت. که نتیجه آن را هم دیدیم. یعنی آمریکایی‌ها در دولت بایدن، نه در چند ماه پایانی دولت روحانی کاری برای احیای برجام کردند که مثلا به سود اصلاح‌طلبان و میانه‌روها تمام شود و نه حتی در دولت رئیسی ‌توانستند برجام را احیا کنند که به سود اصولگراها باشد و نهایتا به شرایط حال حاضر کشور رسیدیم که احتمال دارد دوباره دونالد ترامپ هفت ماه دیگر در انتخابات آمریکا پیروز شود.

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: در مسیر بازگشت روابط عادی دیپلماتیک بین ایران و مصر هستیم
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • گروسی: گام‌های سختی باید برداریم
  • گروسی: ایران باید دسترسی به یکسری تاسیسات خاص را بدهد
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!
  • خیز کشتی گیر ایران برای کسب تنها سهمیه باقی مانده المپیک پاریس